EPB

 

 

EPB - ENERGIEPRESTATIE BINNENKLIMAAT

 

Wat is het ?

 

Sinds 1 januari 2006 is de energieprestatieregelgeving van kracht op nieuwbouw.  Deze regelgeving legt verschillende eisen op :

  • Thermische isolatie-eisen door middel van K-peil en U- en R-waarden
  • Energieprestatie-eisen door middel van E-peil, hernieuwbare energie
  • Binnenklimaateisen door middel van ventilatie en oververhitting

De eisen naar E-peil worden stapsgewijse aangescherpt : E50 in 2016 - E40 in 2018 - E35 in 2020 en vanaf 2021 E30 (de huidige BEN-eisen)

 

EPB berekening verbouwing

 

Voor verbouwingen zijn de eisen in het EPB verslag minder streng, dit betekent dat ook de berekeningen minder complex zijn. Hierbij wordt vooral gecontroleerd of de nieuwe muren, daken, vloeren en ramen voldoen aan een bepaalde U-waarde of een minimale R-waarde. Vanaf 2015 wordt de verbouwing echter complexer en wordt er bij een energetische renovatie ook een E-peil (geen K-peil) bepaald net zoals een nieuwbouwwoning.

 

BENOveren

De overheid biedt heel wat ondersteunende maatregelen aan die het BENOveren betaalbaar maken.

 

Wat doen wij?

Graag bespreken we samen met jullie de verschillende mogelijkheden. Op de site van de overheid (www.energiesparen;Be) kun je alle info terugvinden die we graag samen met u willen overlopen in een persoonlijk gesprek. Samen met jullie (als klant) overlopen we de verschillende eisen, geven we de mogelijkheden weer om aan de eisen te komen en bespreken we de verschillende premievoorwaarden en andere overheidssteun.

 

info@energieberekeningen.be